„Топлофикация София” стартира от сряда, 28 октомври, включване на отоплението в столицата.

Поетапно първо ще бъде пуснато парното в детските градини, учебните и здравните заведения, а след това в жилищните сгради във всички райони. Последни ще са административните сгради и стопанските потребители.

От дружеството напомнят да се отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на парното, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

Важно е още преди пускането на отоплението клиентите да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

„Топлофикация София” дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!