От 11 февруари продължава ремонтът на още два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път  с обща дължина 6,4 км. Той е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на второкласния път.

През миналата година бяха ремонтирани три участъка с обща дължина 5,9 км, както и прилежащите съоръжения.

Строителните дейности започват с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3,6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци и за с. Локорско, информират от АПИ.

От 19 февруари ще стартират ремонтните работи в 2,8 км участък от кръстовището за Чепинци до връзката за яз. "Чепинци".

Предвижда се ремонтните работи да приключат до средата на месец май. Те включват усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, ремонт на две съоръжения в първия участък и на две съоръжения във втория, които са в изключително лошо състояние, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, дейности за подобряване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци.

По време на ремонтните дейности двата участъка ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут през Чепинци, Негован и Световрачене.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация.