Шофьорката, помела четири жени на тротоар в село Дебръщица, е била освободена от ареста този следобед. В кръвта й няма алкохол, няма вероятност да се укрие, тъй като има малко дете, смята прокуратурата.

Пътният инцидент се случи в неделя вечерта. От Балкана слиза автомобил, управляван от 45-годишната жена.

Снимка: Райна Зайкова

На остър завой в село Дебръщица, тя губи управление над колата по незнайно какви причини, блъска се в стената на къща и помита четирите жени, които са били пред нея.

Снимка: btvnovinite.bg

Четирите жени се връщали от редовната си разходка в Балкана снощи около 19 ч. Спират пред къщата на едната, когато върху тях връхлита автомобилът.

Една от жените загива на място. Роднините й се притичват на помощ.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз като отидох, всичко беше извън колата, лежаха по тротоара, обадихме се на 112 и дойдоха. Жената, която беше отвън до колата и каза, че е карала, беше стабилна. Мъжът й беше  легнал до колата и целият беше в кръв, не знам кой е карал“, разказва Валентин Терзов, роднина на загиналата жена.

Снимка: btvnovinite.bg

Автомобилът се блъска в четирите жени и в стената почти без никакъв спирачен път. Според хората в селото несъобразената скорост е причина за инцидента.

Снимка: btvnovinite.bg

„Особено през почивните дни там е курортен район, пикници си правят, сигурно е карала бърже, за да не усвои завоя“, смята местният жител Стоян Кирков.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди години на главната улица имало легнали полицаи, които били отстранени. Хората настояват да бъдат върнати отново.

Снимка: btvnovinite.bg

„Абсолютно наложително е, отсечката е много скоростна. Това е пътят, който свърза Пазарджик с язовир Батак“, казва Латинка Вълчева, кмет на село Дебръщица.

Пострадалите жени остават за лечение в болницата в Пазарджик.