Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е изнасял класифицирана информация. Заради това е отнет и допускът му.

Това заяви пред журналисти освободеният от поста зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков. Той обаче не каза какви точно тайни е разпространявал, защото "не помни детайли". Допълни и че Рашков е бил уведомен от служители на агенцията.

Недялков отиде в агенцията, за да търси обяснение защо е махнат от поста си. Според него това е направено целенасочено. Той заяви, че ще потърси правата си в съда и ще заведе дело за незаконно отстраняване.

Недялко Недялков бе категоричен и че не са подслушвани политици. Това е показала вътрешната проверка, от която доклад вече бил даден на премиера Стефан Янев и президента Румен Радев.

В момента в службата тече проверка на Бюрото за контрол над СРС. Недялков потвърди, че се познава с шефа на бюрото Илко Желязков и е бил на негов рожден ден. Отрече обаче познанство с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

Той прогнозира още кадрови рокади в ДАНС и службите заради "метода и стила на работа". Не знае обаче какви точно ще са те.

„Отстраняването на ръководството на агенцията според мен ще доведе до овладяването ѝ, до информацията и до ресурса. Предполагам, че с мен няма да свършат кадровите промени“, смята Недялков.

До момента bTV не успя да се свърже с Бойко Рашков за коментар по темата.