Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше освиркана по време на речта си във Велико Търново преди тържествената заря-проверка за Деня на независимостта.

Група протестиращи започна да вика "оставка" в момента, в който Караянчева застана на трибуната и продължи да скандира, докато председателят на НС държа реч.

В нея Караяначева обяви, че "днес е празник на политическата воля, тържество на здравия политически разум, празник за онези, които наистина могат да мислят занапред".

Председателят на Народното събрание припомни, че историците разказват за парадокса, че когато България е била васална, тогава е постигнала икономически и духовен подем, а след обявяването на Независимостта и признаването на този акт, започва една спирала от трудни времена за България – национални катастрофи, войни, терор, народен съд.

"Никога не трябва да допускаме отново тези грешки и не трябва да ги забравяме", подчерта тя.

Караянчева се обърна и към скандиращите "оставка" на площада с думите, че преди тях, много хора са били тук и са имали исторически поглед напред.

По-късно пред журналисти тя обвини депутатът от БСП Явор Божанков, че е организирал акцията.

„ГЕРБ твърдят и че чужди медии вземат пари за да критикуват правителството. Също така Борисов каза, че президентът Радев го преследва с дрон. Тази история е от същата категория. Безумна! Така мога да я коментирам“, заяви Божанков.