Остра реакция от Националното сдружение на кметствата в Република България заради срещата на президента Румен Радев днес с Националното сдружение на малките общини, представлявано от кмета на Калофер Румен Стоянов. 

Според председателя на Националното сдружение на кметствата Делчо Митев, изявлението на държавния след срещата с другото сдружение е едностранчиво. 

Митев е възмутен от факта, че Радев е обсъждал пандемичната обстановка и предстоящите избори с кметът на Калофер, който днес беше глобен за нарушаване противоепидемичните мерки. 

„Ако Румен Радев искаше да чуе гласа на кметовете на кметства, то той би търсил среща с нашата организация, която е регистрирана още през 2002 г. и в нея членуват 450 кметове на кметства у нас ", заяви Митев. 

Делчо Митев е кмет на хасковското село Брягово. Издигнат е от БСП и е член на левицата. Наричат го „кметът рекордьор“, тъй като е управник на селото вече 44 г.

Утре в 14 ч. е предвидена среща на президента с ръководството на Националното сдружение на общините в Република България.