Окръжен съд Хасково задържа за постоянно в ареста 33-годишният бездомник Тодор Бойчев, обвинен  за палежите на трите сгради в Хасково в петък вечерта.

Бойчев сам призна за деянието още в нощта на ареста, а от прокуратурата уточниха, че той го е извършил в пияно състояние. В съда обвиняемият съобщи отново, че е алкохолик и че няколко пъти е влизал за лечение в специализирани заведения в Хасково, Раднево и Кърджали.

Той не е посочил мотив за палежите. Обвиняемият сам е поискал да остане в ареста, а защитникът му уточни, че задържането е най- доброто за него в момента, тъй като е бездомен.

Според прокуратурата в деня, в който е драснал клечката на трите имота, на Тодор Бойчев е връчена ограничителна заповед да не доближава дома на родителите си , защото срещу него се води дело за домашно насилие в Районен съд-Хасково.

Тодор Бойчев е добре познат на полицията. Има осем влезли в сила присъди, а последното деяние извършва по време на пробация.

Пожарите в Хасково избухнаха последователно в петък вечерта . Първо пламна постройка от тютюнев комплекс, час по- късно двуетажна  необитаема къща, а след това втора къща , също изоставена. Според прокуратура имотите, които горяха, са на обща стойност близо 500 000 лева, а нанесената щета е за над 40 000 лева.