Зад решетките остават и двамата мъже, обрали, а после убили собственичката на аптеки и съпруга на общински съветник в Русе. Обвиняемите няма да обжалват решението на магистратите

В съдебната зала и двамата признаха за деянието си и казаха, че съжаляват за стореното.

Снимка: Габриела Керемедчийска

Гарабед Веринян каза пред съда, че приема исканията на прокуратурата за задържане под стража. Твърди, че съучастникът му го е заплашил с пистолет, заплашил и семейството му.

„Съдът уважи нашето искане. Ние обаче продължаваме работата по случая. Ще се правят още огледи, улики ще се изземват”, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Задържаните за убийството на собственичката на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян са я убили по особено жесток начин. Тежкото престъпление е извършено след грабеж на 65 хил. лв.

56-годишната жена е била следена от около месец от двамата обвиняеми. Те вземат със сила сумата от 20 хиляди лв., които е имала у себе си, и я отвеждат до дома й, където задигат още 45 хиляди лв. Притеснени, че жената може да ги разпознае, решават да я убият. 

От арменската общност определиха семейството на 49-годишния извършител като тихо и спокойно. 

В предаването „Тази сутрин” криминалният психиатър Веселин Герев определи извършителите като склонни към пристъпи на агресия.

„Единият е с травми на лицето от удари там. Като човек получи комоцио, това променя психиката. В редките периоди, когато е спокоен е педантичен, но ако натрупа напрежение, избива като гръмотевица”.

Мерките задържане под стража подлежат на обжалване в срок до 3 дни, каквото и двамата извършители не пожелаха. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!