И през следващите часове продължават предупрежденията за опасен вятър - особено в югоизточните райони и на север от планините. Към ураганните пориви днес се добавиха и гръмотевиците. Всичко това се случва във въздуха, в който има много частици прах от Сахара. 

За 2 април жълт код за силен вятър от юг-югозапад е обявен в областите Бургас, Враца, Кърджали, Кюстендил, Монтана, София, Хасково и Ямбол.

През нощта ще продължи да духа югозападен вятър, в повечето райони ще е умерен, в Югоизточна България и на места северно от планините – временно силен.

Над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, по-значителна - над планините и на отделни места, главно там, ще превали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса, в София - около 9 градуса. 

В събота облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места в Западна и в Централна България ще превали, в отделни райони - и ще прегърми.

През деня ще продължи да духа предимно умерен югозападен вятър; привечер ще започне да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква студен въздух.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17 и 22 градуса, в София - около 17 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.