35-годишният мъж, който се опита да изгори живи бившата си приятелка и детето им в Сливен, остава в ареста под стража.

Той е поискал да бъде освободен, но съдът прие аргументите на прокуратурата за високата степен на обществена опасност на действията му.

Николай Иванов влезе в залата и запази пълно мълчание. Пред съда не изразил съжаление и не е обяснил мотивите си, но е поискал да си отиде вкъщи, заявиха от прокуратурата. 

Мъжът е обвинен в подготовка на убийството на бившата си приятелка и сина им, който е на 2 години и 8 месеца. Нападението е извършено на 9 февруари сутринта около 7:30 ч., когато жената е отивала да остави детето на детска ясла, но са заляти с бензин, а Николай Иванов е държал запалка.

“Иска по-лека мярка да му бъде наложена. Евентуално парична гаранция или подписка, или домашен арест. Не изложи мотиви“, заяви говорителят на Районна прокуратура-Сливен прокурор Катя Стаменова.

С помощта на случаен минувач жената и детето се измъкват от нападателя, който е задържан. Мъжът е осъждан за кражби и има досъдебно производство за шофиране след употреба на наркотици. Има ограничителна заповед от майката на детето си заради системен тормоз, която в нарушил при нападението.