Жълт код е в сила и днес за северната половина от страната, с предупреждение за целодневно отрицателни температури. На изток остава ветровито.

Днес над Северна и Източна България облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява слаб сняг. Първо над Югозападна България, а до края на деня и над останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток. Максимални температури - в Северна България между минус 6° и минус 2°, в Южна България и по крайбрежието на морето - предимно между 0° и 5°, в София - около минус 2°.

Над планините днес облачността ще разкъсва и намалява след обяд до предимно слънчево. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен източен вятър, който през деня ще отслабне, а вечерта ще се ориентира от югозапад и ще започне да се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Код жълто и за събота. Пореден леден ден за северната половина от страната.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове в Дунавската равнина ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще е студено с минимални температури между минус 15° и минус 10°, в Южна България от минус 5° до минус 2°.
Утре от запад ще се заоблачи с предимно средна и висока облачност, най-късно над североизточните райони, където ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури - в Северна България между минус 4° и 1°, в Южна България и по крайбрежието на морето между 3° и 8°.

В неделя и през първите дни от следващата седмица от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и ще се затопля, повече в планините и планинските райони. Облачността, средна и висока, ще се увеличи. В равнините ще има ниска облачност и мъгла, която в западната и централна част от Дунавската равнина ще задържа през целия ден и там дневните температури ще остават отрицателни. В неделя минимални температури в Северна България ще бъдат между минус 13° и минус 8°, в Южна България – между минус 7° и минус 2°; максималните – между 2° и 7°, в Дунавската равнина – минус 5° - минус 3°. Във вторник и сряда през страната ще премине размит атмосферен фронт. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. В Северозападна България, заради наличието на снежна покривка и отрицателни температури в приземния слой, ще има условия за поледици, през нощта - и заледявания.