Жълт код за интензивни валежи е в сила в сряда за 8 области в страната – София област, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Ловеч.

Значителни валежи имаше тази нощ на места в Западна България. Те ще са по-силни в районите, където е в сила жълт код. През деня те постепенно ще отслабват, а следобед от запад постепенно и ще спира.

Ще се задържи облачно със слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са по-ниски от тези в началото на седмицата – максималните ще са между 9° и 14°, в София – около 11°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 1800 метра – от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

В четвъртък облачността ще намалее. Сутринта ще е хладно, с минимални температури предимно между 1° и 6°, но през деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. В петък ще бъде предимно слънчево и затоплянето ще продължи.