Тежко продължава да бъде състоянието на 2-годишното дете, чиято осиновителка е арестувана по подозрение, че му е причинила тежка черепно-мозъчна травма.

21-месечното момиченце е в кома и лекарите се борят за живота му. Днес Анка Михайлова обжалва постоянното си задържане под стража пред пловдивския окръжен съд. Магистратите отказаха да я освободят.

Анка Михайлова поиска да се прибере вкъщи, а защитата опита да приложи ново доказателство - снимки с щастливите моменти на детето с осиновителката.

Според държавното обвинение всички улики сочат, че жената е малтретирала детето, а според адвокатите ѝ - липсва медицинска експертиза, която категорично да установи дали става въпрос за инцидентно падане от леглото или за удар.

"Има обосновано предположение, че деянието е умишлено. Има предположение, че е ударено детето", заяви Иван Илиевски от Окръжна прокуратура-Пловдив.

"Категорични доказателства няма, а тези доказателства са в съдебно-медицинска експертиза. Няма такава приложена“, каза адвокатът на обвиняемата Снежанка Почева.