Нова акция на Пътна полиция. Освен на магистралите, камери за скорост ще има и по пътищата между малките населени места. 

Причината е, че трафикът по третокласните пътища и между селата у нас е интензивен. От началото на годината е установено, че и там има катастрофи със загинали хора. 

През първия месец на 2021 г. жертвите от войната на пътя са с 30% по-малко от миналата година. Проблем е обаче, че настъпилите произшествия са в населените места, а повечето – с пешеходци. 

„Много честа причина за произшествията е отнемане на предимство от водачите, затова ще се следи основно за тези неща във населените места. В това число се включва преминаването на червен светофар и отнемане предимство на пешеходците. Санкциите са идентични и за двете нарушения. Ако водач допусне такова нарушение два пъти в рамките на една година, глобата е 200 лв. и лишаване от право да управлява 1 месец, което е доста сериозно наказание“, обясни Лъчезар Близнаков, Пътна полиция – ГДНП. 

Дежурни екипи ще има на АМ „Тракия“, където започна ремонт. По натоварените пътища ще се следи за неправилно изпреварване, отнемане на предимство и агресивни шофьори. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!