Още един клас от пловдивско училище е карантиниран и учи онлайн, заради диагностициран с коронавирус вчера техен съученик, съобщи началникът на РИО Пловдив Иванка Киркова. Това е първокласник от СУ "Св. Константин Кирил Философ".

"Веднага са взети мерки, учениците от паралелката са карантинирани, протича обучение в електронна среда", каза Киркова и уточни, че същото се отнася и за третокласниците от СУ "Св. Паисий Хилендарски", в чиято паралелка бе установен първият случай на инфекцията в пловдивско училище от началото на учебната година.

Киркова поясни, че заразяването на първокласника е станало най-вероятно извън училище. В петък детето се е почувствало зле и по настояване на личния лекар му е направен PCR тест.

По последни данни и двете деца за добре. Ще се следят другите ученици в рамките на 14-дневния срок дали ще проявят симптоми.

Началникът на Регионалното управление по образование в Пловдив информира още, че в Пловдив и в областта има и контактни карантинирани ученици, които по последни данни са около 13 на брой за цялата област, но информацията за това непрекъснато се променя.

Използвани са материали на "Фокус"