Пътнически влак с маршрут София - Видин – Будапеща преминава по железопътния мост над река Дунав при Видин – Калафат от днес, съобщиха от Областната администрация във Видин.

Новата международна линия е включена в графика за движение на влаковете, който БДЖ въвежда от 14 декември.

„С влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение два международни бързи влака между София и Будапеща, Унгария, които ще пътуват през Румъния по моста Нова Европа”, се казва в съобщение, публикувано на сайта на националния железопътен превозвач.

Влакът ще тръгва от централна гара София в 11:55 часа. Във Видин ще пристига в 16:37 часа и ще отпътува за Будапеща в 17:30 часа. В унгарската столица ще пристига в 08:15 часа на следващия ден.

В обратното направление влакът ще тръгва от Будапеща в 19:10 часа, във Видин ще бъде в 11:25 часа на следващия ден и ще пристига в София в 17:00 часа.

Композицията на тези международни влакове ще бъде съставена от един седящ вагон, един кушет и един спален вагон, като на територията на България към състава на влаковете ще
бъдат включени и вагони по направлението София - Видин - София, уточняват от БДЖ.

Първият международен влак през Дунав мост 2 беше пуснат в движение на 10 май т.г. по направление Видин - Крайова - Видин.