До три деца допълнително ще могат да се приемат в градински групи, където посещаемостта не е на 100%. Предложението на зам.-кмета по образованието доц. Тодор Чобанов беше прието на днешното заседание на Столичния общински съвет, предаде БГНЕС. 

„Ще се направи анализ градина по градина, където на годишна база имаме по-ниска посещаемост. От сега мога да кажа, че броят на тези градини няма да бъде голям. Това са само отделни случаи“, заяви Чобанов и добави, че по този начин целят уплътняване на броя на децата и работата на детските заведения. 

Относно опасенията, че децата в една група могат да надхвърлят 30, Чобанов каза, че това може да се случи изключително рядко и добави, че дори на завършването си не се събират всички. 

„Нека бъдем реалисти и да видим какво ще се случи при статистическия анализ на посещаемостта. Колегите не очакват голям брой градини. Вероятно няколко, където по някакви причини децата системно не посещават заниманията и падат под определените в Наредбата прагове“, заяви той и поясни, че където има под 12 деца например могат да бъдат приемани по 3 деца допълнително.