Осъденият за убийството на Кристин от Сотиря – Мартин Трифонов, обжалва присъдата си.

Най-тежкото наказание доживотен затвор без право на замяна, 21-годишният Матрин Трифонов получи през август миналата година заради жестокостта, с която се е гаврил и убил малкото момиче.

Избягал след престъплението, младежът, който и друг път е осъждан за опит за изнасилване, прави опит за втори път да намали присъдата си.

Близки и приятели на почерненото семейство, сред които е и бабата на детето, са пред Апелативния съд в Бургас с надеждата това да не се случи

Ще настояваме да утвърдят доживотната му присъда без право на замяна, каза бабата на момиченцето.

Не смятам, че такива убийци и извършители на тежки криминални престъпления, трябва да имат по-леки наказания, каза жената. 

Близо година след смъртта на Кристин, баба й продължава да си общува с нея, като пише в тетрадка.

"10 месеца и 29 дни! Добро утро, слънце мое! Днес отивам в град Бургас… Бди над нас отгоре като ангелче! Обичаме те много! Дядо и баба", е написала днес Милка Георгиева. 

Майката на Кристин не намери сили да се срещне с убиеца на единственото си дете.

Протестите след жестокото престъпление доведоха до законова поправка в Наказателния кодекс, която елиминира възможността за намаляване на присъдата при самопризнания, когато става въпрос за тежки умишлени престъпления. Решението на Апелативния съд ще стане ясно до два месеца.