Няма как да сме проект на Турция или на който и да било. Ние сме български партии, които работят и правят политика в България и не сме пионки. Това каза в предаването „Лице в лице” лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Орхан Исмаилов.

Кой може мен да ме накара да променя вътрешните си убеждения. Агентите се крият зад ъглите, те правят задкулисието, ние сме излезли с лицата си, каза още Исмаилов.

Той потвърди, че Касим Дал е приятел с Ердоган от 15-20 години, но подчерта, че това не означава, че са проекция и са под диктовката на Турция. Ако е така, тези, които говорят такива неща да сезират компетентните органи, посъветва Орхан Исмаилов.

За 27 години нито леви, нито десни успяха да разбият монопола на ДПС и той си продължава, каза Исмаилов.

Той обясни, че тяхната мисия е да направят така, че да дадат алтернатива на гражданите, защото по думите му, като ги няма другите партии, те искат или не, отиват при тази, която държи монопола.

Нашата партия е против задкулисието, против корпоративния вот, това не го прави само ДПС, толкова гласове се купуват на изборите. Ние сме за свободата, демокрацията, толерантността, развитието.

Патриотизма за нас има обединителна линия, а не разделителна в името на българските граждани ние правим всичко възможно, заяви политикът.

Какво още каза Орхан Исмаилов, вижте във видеото: