Организации в шофьорския бранш се обявиха против промените в регистрацията на автомобили.

„Трябва да може да се установи истинността на предхождащите документи. Когато една кола пристигне от Германия, някой трябва да погледне, че тези документи са истински”, заяви в ефира на bTV Радио председателят на Българско обединение на шофьорите Христо Радков.

„Някой трябва да направи проверка с Интерпол и да види, че автомобилът не е клониран, както автомобила на Владислав Горанов. Второ, само в България може да си закупите автомобил сутринта и до вечерта да имате номера. В никоя друга държава това не може да стане толкова бързо”, допълни Радков.  

Министърът на електронното управление Божидар Божанов беше категоричен, че скоро ще се сложи край на опашките пред КАТ. Министърът иска цялата процедура по регистрация на кола в КАТ да се случва, без човек да бъде там. 

Христо Радков и Йонко Иванов, който е председател на Съюза на преподавателите и на центровете по авто-мото подготовка коментираха и идеята за отпадане на синия талон.

„Синият талон трябва да отпадне. Само че има механизми - когато той отпадне, остава един златен талон. Остават едни връчени актове и понеже вече няма талон, който да ходим до „Пътна полиция“ да си го вземем обратно, няма как да ни бъде връчено и наказателното постановление. А все пак наказателното постановление има давност - до една година ако не се връчи, то става невалидно. Това ще предизвика един смут”, обясни още Радков.