Министър-председателят Пламен Орешарски поздравява всички възрастни хора в България по случай Международния празник – 1 октомври и им пожелава здраве и дълголетие, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Искрена признателност заслужават ръцете, които създадоха родината ни такава, каквато я виждаме днес. Благодарни сме ви за всеотдайността и за обичта, с която възпитавате своите деца и внуци. Вярвам, че вашите опит и мъдрост ви отреждат активна роля за развитието на обществото ни. Ние, Вашите наследници, ще положим усилия да надградим труда ви, за да осигурим по- добър живот на бъдещите поколения“, се казва в поздравителното писмо на премиера.

Министър-председателят отбелязва трудностите, пред които са изправени възрастните хора в България, както и отговорността, която кабинетът носи пред тях. „Както аз, така и ръководеното от мен правителство ще работим така, че да чувствате повече подкрепа, да водите по-спокоен, по-сигурен и по-достоен живот“, допълва още Орешарски.

Той обръща внимание на поетите от кабинета ангажименти спрямо възрастните хора и напомня, че от 2014 г. предстои да бъде възстановено Швейцарското правило за пенсионерите.