За утре синоптиците отново обявиха жълт код за значителни валежи за Централна и Източна България.

За областите Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали кодът е оранжев. Там ще има условия за опасни валежи - на места до нови 60 л/кв.м.

Има опасност и от поройни наводнения.Утре валежите в източната половина от страната ще продължат, а в крайните източни райони ще са значителни. В Западна България ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България умерен, североизточен вятър. Минималните температури ще са от 9° до 14°, а максималните – между 16° и 21°.

В планините ще е предимно облачно и дъждовно. Значителни валежи ще има в Източните Родопи, Странджа и Сакар.

По най-високите планински части дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, временно до силен, югоизточен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

 
Във вторник преди обяд в източните райони все още ще превалява, вече слаб дъжд. Облачността от запад ще се разкъса и временно ще намалее. Вятърът за кратко ще бъде от северозапад, в Източна България - до умерен, но до вечерта отново ще се обърне от изток. През следващите дни вероятността за валежи е малка. Облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е предимно слаб, източен, в четвъртък временно ще бъде от запад-северозапад, умерен. Дневните температури още малко ще се повишат и към сряда ще достигнат 21°-26°, но през втората половина от седмицата отново ще се понижат с 3-4 градуса.