И през следващите часове все още важат жълти кодове за значителни валежи и за гръмотевици в много области на Западна и Централна България. В петък явленията ще бъдат още по-интензивни от днешните. Вече в много области в западните и централните части на страната важи и оранжев код за опасни, локално интензивни и значителни по количество, валежи.  Ще има и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Снимка: bTV

Купести и купесто-дъждовни облаци утре ще се развиват предимно над Западна и Централна България, на много места с краткотрайни валежи, също и с гръмотевични бури. В източните райони все така ще има много слънчеви часове, с временни увеличения на облачността и само на отделни места ще има краткотрайни валежи.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-югоизток, в западната част от страната ще стане от северозапад, по време на буря ще се усилва. Температурите в западните райони ще бъдат около от 20° до 25°, в Източна ще бъде горещо: 25° - 30°.

Снимка: bTV

През почивните дни на много места из цяла България ще има валежи, придружени с гръмотевици. Очакват се и интензивни явления. С идването на новата седмица времето ще започне да се успокоява и температурите ще тръгнат нагоре. Бързо ще стане горещо.