50 лева надбавка към пенсията до края на мандата на правителството обеща премиерът Бойко Борисов на Международния ден на възрастните хора.

Във „Фейсбук“ той написа - "С благодарност към нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото".

Премиерът отбелязва още, че пенсиите са увеличени със 6,7% в усложнената икономическа обстановка и че за трети пореден месец всички 2 млн. и 100 хиляди пенсионери ще получат добавка.

В парламента опозицията настоя за преизчисление на пенсиите и изтъкна, че за последен път това се е случило през 2008 г.. 

Управляващите пък защитиха социалната политика на правителство.

„Въпреки тежката икономическа ситуация, спазихме обещанието си и увеличихме пенсиите с 6,7 процента, през октомври за трети месец всички ще получат по 50 лева и това не популизъм, а отношение и грижа“, каза Светлана Ангелова от ГЕРБ.

„Мерките за грижа и подпомагане на тези най-уязвими хора, които предприемат управляващите е подаянието от 50 лева месечно. Излишно е да казвам, че най-ниската пенсия в ЕС е в България“, заяви Георги Гьоков от БСП.