След наводненията в Бургаско опозицията в парламента ще иска разследване как са разходвани средствата за бедствия и аварии в региона. Според БСП щом има човешки жертви, властта не си е свършила работата.

Затова социалистите настояват и парламентът да получи информация и да се разследва как точно са изхарчени предвидените и отпуснати средства.

„Когато има човешки жертви, властта не си е свършила работата и нашата работа е да търсим отговорност”, каза Жельо Бойчев от БСП.

Според другите партии обаче - ГЕРБ, ДПС и „Обединените патриоти”, властта на място си е свършила работата, а всички партии обявиха, че повечето от техните народни представители от региона са там в момента и се срещат с хората.

По думите на Галя Василева от ГЕРБ ситуацията в засегнатите райони е тежка и на първо място трябват топли завивки и дрехи. От партията са започнали да събират дарения. 

„От ДПС имаме горчив опит с бедствия. Нашият депутат е на терен и прави анализ и смятаме че властта ще помогне”, каза Ахмед Ахмедов от ДПС. 

Според Християн Митев от „Обединени патриоти” пък властта е направила възможното, но винаги може още.