27-годишният Иван Кокинов се изправя пред Темида, след като се опита да убие 17-годишно момиче.

В съдебната зала той заяви, че не може да говори заради лекарства, които е приел в ареста. До идването на затворническия фелдшер беше прекъснато делото.

"Параноидна шизофрения, без документи, по негови думи от 2015 година. Той каза при мен, че от 10-15 дни не е приемал лекарства, аз се свързах с майка му и тя потвърди терапията, която е получавал", обясни Роксанка Попова, медицински фелдшер в Бургаския затвор.

Нападателят е наркозависим, по негови самопризнания. Регистриран е в Центъра за психично здраве преди 6 г. Мъжът отказа да обясни защо е нападнал девойката. 

"Държанието му е абсолютно хладнокръвно и абсолютно, как да кажа, обиграно!", коментира председателят на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев.

Момичето се намира в болница и е с опасност за живота. 18 наранявания с нож са установили лекарите по тялото на ученичката.

Нападателят е с криминални прояви, включително и за наркотици. Живее в съседен блок на жертвата и е имал конфликт с брат ѝ. 

Престъплението е станало в неделя вечерта на ул. „Транспортна“, в близост до Гробищния парк. Уличните камери са записали как две момичета пресичат пешеходна пътека, когато нападателят ги засича.

„Тя го избутва, обаче после той тръгва да я гони, тя започва да бяга нагоре, обаче се спъва и пада. В момента е нямало други хора, имало е само коли, които се движат, но те не могат да отреагират за толкова кратко време“, разказва охранителят Тодор Михайлов, който става свидетел на случката.