Опит за грабеж е извършен тази нощ в столичния квартал „Люлин“. Маскиран мъж е опитал да прибере оборота от денонощен магазин.

„Той беше с маска, с качулка, виждах само очите му. Посегна към мене с плик, в който имаше предмет, не знаех какво има в този плик. Помислих си, че е някакъв вид оръжие, дали нож или пистолет. Опита се да ме удари, замахна с плика“, разказва продавачът.

Снимка: btvnovinite.bg

Продавачът обаче оказва отпор и не дава парите, дори когато обирджията го атакува с клавиатура от компютъра.

Снимка: btvnovinite.bg

„Реших просто да действам и да натисна паник бутона. Може би алармата от паник бутона ме спаси. Той побягна от сота, който пищеше, а аз излязох веднага след него от магазина, за да видя в каква посока тръгва, дали е сам, дали ще се качи в кола“, спомня си служителят в денонощният магазин.

Снимка: btvnovinite.bg


„Единственото общо с другите случаи е, че се е опитал да прикрие лицето си. Няма нито наранени лица, нито нищо, издирваме го“, казва главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Може би имах късмет, но бих ги посъветвал: Човешкият живот е на първо място. Дайте му парите. Човешкият живот няма цена“, казва продавачът.

Полицията издирва извършителят. За три дни бяха извършени нови два опита за грабеж и един арест в София. Студент по право бе задържан, след като нахлул в разплащателна каса с газов пистолет.