Тежък инцидент в столицата от изминалата нощ. Младеж загина след опит за опасно селфи. 19-годишното момче е паднало от мост над влакови композиции в "Дружба" и е ударено от волтова дъга.

Полицията разследва причините за инцидента. По първоначална информация младежът и още две момичета са искали да си направят снимка. 

Инцидентът е станал в 3:35 ч. сутринта. Тримата младежи се качили на мостово съоръжение. Влакове от години не минават оттам, а мястото е труднодостъпно.

Целта на младежите най-вероятно е била да си направят екстремно селфи, казват от полицията и Спешна помощ.

Опитът за селфи се оказва фатален за 19-годишното момче. Екипът е бил на място за 8 минути, заварил е починалото дете, съобщиха от Спешна помощ.

Пред нашия екип свидетел, който пожела анонимност, обясни, че двете момичета и момчето са се надвесили над съоръжението, тогава момчето е ударено от ток, а след това и пада.

Мястото е труднодостъпно както за пешеходци, така и за превозни средства. Достъпът до изоставените релси е през гората.

За разлика от използваемия в съседство мост, на мястото предпазни съоръжения липсват. Липсва и част от оградата на моста.

Опасната мода за екстремни селфита набира все повече популярност сред младите, обяснява психотерапевтът Даниела Тахирова. Според нея заснемането на опасните сцени, освен заради адреналин, се прави и като начин за привличане на внимание.

„Имат нужда да бъдат видени, да бъдат забелязани. Тези снимки се публикуват във „Фейсбук“,  говори се за тях, коментират се. Те съзнават, че това е опасно, но това не ги спира. Въпрос на противопоставяне на системата. Това за тях е - "Ти няма да ми казваш как да си живея живота", обясни детският психолог Даниела Тахирова.

Експертът допълва, че начинът за избягването на такива инциденти е по-честите разговори между родители и деца за това къде да бъдат насочени емоциите на младите.

А кой стопанисва изоставените релси? От БДЖ заявиха за bTV, че те не отговарят за тях. Дали влаковите композиции се стопанисват от национална компания "Железопътна инфраструктура" - не можахме да получим отговор, въпреки опитите ни да се свържем с техен представител.

От Министерството на транспорта обясниха, че днес и те не са могли да се свържат с тях, а полицията продължава да води разследване на инцидента.