В Мездра три автомобила изгоряха при пожар. Стигна се и до евакуация на хора от най-близкия блок. За щастие, няма пострадали.

Инцидентът е станал около 2:30 ч. през нощта. Живеещите в непосредствена близост първоначално чули силни гърмежи, а впоследствие видели как огнени пламъци са обхванали паркираните коли, които били в непосредствена близост до многоетажен блок.

Подадени са няколко сигнала към 112. По думите на очевидци пожарните коли са се забавили.

Полицията е евакуирала хората от сградата, тъй като е имало опасност да пламне и тя, както и други превозни средства в съседство. Според потърпевшите става въпрос за умишлен палеж.

Засегнати са климатици и дограма от сградата. Щетите са за десетки хиляди лева. Потърпевши казват, че е било много страшно, а жилищата им са били целите в дим.

„Ние сме газ. Това, ако тръгне нагоре, отива целият блок, имам чувството, че някой нарочно го е направил“, коментира Дамянка Костова.

Йохан Цветков е собственик на автомобила, за който се твърди, че е бил целта на палежа. Живее на първия етаж, стаята на дъщеря му е най-близо до огъня.

„Здрави сме всички, дано открият извършителя и да си понесе наказанието. Пострадало е и жилището, и моето, и на съседа“, казва той.

„Ако изолацията беше почнала да гори, целият блок е саниран, спасение нямаше“, казва Тодор Димитров.

Тази сутрин полицията извърши втори оглед.