Опасно време и заледени пътища на Бъдни вечер и Коледа. Пътната агенция предупреди шофьорите да са внимателни.

Очакваните дъждове и предстоящия сняг ще превърнат пътищата в пързалка през следващото денонощие. На места заради ниските температури е възможно да се образува така нареченият черен лед. Според експерти той е изключително опасен, тъй като на практика е невидим.

От колата пътят  изглежда мокър, но всъщност е заледен и при висока скорост автомобилите стават неуправляеми. Затова от пътните служби съветват шофьорите да спазват ограниченията на скоростта, да пътуват с кола, подготвена за зимните условия, с подходящи гуми, пълен резервоар и зареден мобилен телефон.

Тази вечер на много места в страната ще превали дъжд, а в планинските райони сняг. Количествата няма да са значителни, но достатъчни, за да усложнят пътната обстановка.

Сателитните и радарните данни показват превалявания от дъжд и сняг в областите София, Благоевград, Габрово, Велико Търново и на места в Стара планина. Подобна е прогнозата за следващите 24 часа над Искърското дефиле, Подбалканския път и автомагистрала „Хемус”.

Утре сутринта и привечер в Западна България и Предбалкана дъждът ще бъде смесен със сняг. Очаква се умерен до силен вятър, който има вероятност да образува заледявания по пътищата. Шофирайте внимателно.