Опасно време с порои и гръмотевични бури през почивните дни. Улици в Благоевград се превърнаха в реки. Подадени са сигнали за наводнени имоти.

Снимка: btvnovinite.bg

Сбъднаха се прогнозите на синоптиците за интензивни валежи в Западна България. В Благоевград пороят продължи повече час и превърна много улици в реки. Така беше и в Белица. Там падна и градушка, която засегна селскостопанските насаждения и продукция в региона.

Снимка: btvnovinite.bg

Градушка имаше и в Перник.

През улиците на Белица сякаш минава кална река, духа и силен вятър. В Благоевград се наводниха улици и паркинги. Работата по отводняването на засегнатите имоти продължава и в момента.

Снимка: Аз, репортерът / Яна Мадолева

Шахтите на много места се оказаха затлачени и трябваше да бъдат отпушвани дори по време на пороя при височина на водата около метър.

В ж.к. „Запад“ хората разказват, че тази гледка се повтаря от 38 години при всеки дъжд.

„Постоянно есенно време, при силен дъжд тука става океан. И от там всичко влиза в мазетата, но като този дъжд днеска къде беше, това беше нещо страшно“, казва местният жител Петър Стойчев.

В горната част на града се наводни заведение. Хората са подавали многократно сигнали до институции за счупения възвратен клапан, но резултат няма и нанесените сега щети са огромни.

А снимки в интернет с риболовци по асфалта се превърнаха в хит.