Днес времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд главно в източната половина на страната. В Северозападна България ще е почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 6° и 11°.

 

   През следващото денонощие с умерен и временно силен северозападен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието дъждът ще премине в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. В следобедните часове в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, максималните – между 3° и 8°.

Във вторник ще духа слаб до умерен западен вятър. Ще има променлива облачност, а вероятността за валежи е малка.

Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни и  температурите ще са близки до обичайните за втората половина от ноември. Вятърът ще стихне и на места в равнинната част от страната ще се образува мъгла. В останалите райони ще бъде предимно слънчево.