Напрежение в травматологията в „Пирогов” – заради поледиците десетки потърсиха лекарска помощ, но се наложи да чакат с часове. Коридорите са препълнени, a някои от пациентите чакат на опашка от 8 ч. сутринта. 

От болницата обявиха, че ще отворят допълнителни кабинети, за да успеят да се погрижат за всички. Постъпилите пациенти най-често са със счупвания на глезените и китките. По данни на спешната помощ само до ранния следобед са станали 15 катастрофи, постъпили са 89 сигнала за травми заради заледяванията.

Преминалите през травматологията на „Пирогов” са 120.

Снимка: btvnovinite.bg

Рано сутринта Илияна Ставрева пада след подхлъзване на лед и чупи ръката си. Пристига в „Пирогов” и часове чака пред кабинета.

„За мен не е нормално, при положение че има 150 души при 2 кабинета, как да се случат нещата по-бързо, няма как . Вътре имаше 3-4 лекари на толкова много пациенти, съвсем недостатъчно”, коментира тя. До нея е синът й Димитър Ставрев. „Болницата няма капацитета да реагира при една минимална криза с лед по улиците, ако стане по-голямо бедствие, какво ли ще стане тук”, пита се той. Двамата си тръгват от спешното след 6 часа.

Според лекари ситуацията е овладяна. „Работят 4 кабинета, 14 души, са само лекарите, като сложите и средния персонал сигурно са около 20 души. Според мен нещата вървят съвсем нормално. Пациентите с по-тежка патология, независимо от емоциите, минават преди другите”, заяви проф. Диян Енчев, травматолог.

Опасност от поледици има и през следващото денонощие.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!