Опашки от тирове са се образували на няколко гранични пункта.

14 километра е опашката от товарни автомобили на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция". От вчера опашката се е стопила само с около километър.

За изтеклото денонощие са пропуснати около 1500 камиона. Поради повредени измервателни уреди е удължено времето за обработка на документите, което допълнително затруднява трафика. За автобуси и леки автомобили преминаването е нормално. 

Опашката от камиони на ГКПП "Лесово" е 5 км. Интензивен е трафикът и на пункт "Дунав мост" при Русе, където има 2-километрова колона от камиони. Нормален е трафикът по границата със Сърбия и Гърция. 

Опашките от камиони по граничните пунктове са проблем на превозвачите от месеци. В края на октомври миналата година те блокираха за кратко ГКПП "Кулата", "Капитан Андреево" и моста при Русе, за да привлекат вниманието на институциите към проблема. 

Преди дни Съюзът на международните превозвачи предупреди, че ще има нови протести, ако продължават опашките по границите.