Ръст на тежките случаи и опашки пред Спешното отделение на областната болница в Ямбол. Заради големия брой заразени медици част от работата на лечебното заведение е блокирана.

 В Спешното отделение са на два фронта – пациенти с коронавирусна инфекция и такива за неотложна помощ с други заболявания. Затова д-р Недялка Влахова се върнала на работа веднага щом преборила COVID-19.

Снимка: btvnovinite.bg

“Уморени сме, защото е трудно да пазиш едните и другите пациенти. Обличаме се за положителните пациенти с COVID, след това се преобличаме и идваме да преглеждаме другите. Болницата е пълна“, обясни д-р Влахова.

Заради болни медици цели звена в лечебното заведение са извън строя. Днес дежурен лекар, който да прегледа пациенти без коронавирус няма. 

Единствената здрава санитарка в лабораторията Галя Иванова твърди, че не е взела нито лев повече заради риска. Заплатата ѝ е 600 лв.

Снимка: btvnovinite.bg

„В клинична лаборатория отключвам и заключвам вратата, вземам кръв, разнасям по секторите, но за мен казват, че не съм рискова. Най-вероятно ще ме изгонят от работа, защото си показвам фишовете“, обясни жената.

Според директора на болницата санитарката не е на първа линия и няма контакт с болни, за да бъде индексирана. 

А напливът от пациенти не спира през целия ден. Налага им се да чакат с часове за преглед. От понеделник в лечебното заведение разкриват още десет COVID легла.