Малко над 33 хиляди са поставените дози от ваксините у нас за последното денонощие. Опашка от желаещи се оформи още от рано сутринта пред пункта на спешната болница "Пирогов". Повечето искат РНК ваксина.

Снимка: bTV

От началото на кампанията до днес в "Пирогов" са ваксинирали 46 хиляди души, 16 хиляди - с две дози. Под въпрос обаче е дали и докога ще продължи съществуването на този тип "зелени коридори", обясни пред  bTV директорът на болницата.
 
"Зелените коридори“ остават и за тази събота и неделя, а евентуално от понеделник очакваме ново разпореждане на министъра и на ваксинационния щаб. Лично моето мнение е, че тези коридори трябва да останат, поне в големите ваксинационни центрове", каза проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Снимка: bTV

Пред другия голям пункт в столицата  - на болница "Александровска" - също от рано сутринта имаше желаещи.

Малко над милиона и 100 хиляди са поставените дози у нас, а малко над 409 хиляди са хората със завършена ваксинация - повечето с двудозов препарат.

Данните за последното денонощие показват, че заразата продължава да се свива. Новите случаи са 518, което е под 4 на сто от направените вчера тестове.

В болница са малко над 4800 души. Още 49 души с коронавируса са починали.