Срив в системите на Гранична полиция и Митниците образува километрична опашка от камиони на границата ни със Сърбия. Някои от шофьорите прекараха в чакане часове наред.

През нощта проблем с оптичен кабел блокира системите на Калотина. От Гранична полиция обработили пътуващите за Сърбия с мобилни системи и твърдят, че струпване на автобуси и автомобили по тяхна вина не е имало.

Обработката на ТИР-овете обаче затрудни митниците. Някои са чакали и 10 часа, за да излязат от България. На празника на труда, работният ден за тези шофьори беше дълъг, горещ и пропилян на едно място.

Близо до Драгоман опашката от тежкотоварни автомобили се извиваше на един километър. Към 14 часа Веско току-що се е присъединил към колоната. Пътува за Белгия и се настройва да чака дълго, докато се източи опашката. „Не бях подготвен за чакането. Все някой трябва да работи на празниците”, казва той.

„Винаги е така, тук проблемът - като дойдеш на Калотина особено е проблем. Или система няма, или кантарът не работи. Зимата - сняг има. Лятото - или празник, или туристите идват, ние все чакаме”, оплаква се и друг шофьор на опашката – Метин.