Услугата "ол инклузив" да се предлага само в луксозните хотели. Това предлага Агенцията по безопасност на храните. Идеята за новата мярка идва, след като миналата година инспекторите глобиха над 300 хотела, заради предлагана лоша храна.
При проверките от Агенцията откриха продукти с изтекъл срок на годност, неустановен произход и съхранявани при неподходящ температурен режим.
Предложението е "ол инклузив" да има само в хотелите 4 и 5 звезди, а тризвездните хотели ще могат да предлагат услугата под условие.
„Тези, които са три звезди, но имат капацитет 60 процента от легловата база. Ако легловата база е 100 места, капацитетът трябва да е 60.Тъй като сега се натъкнахме на такива аномалии, че 1000 легла стоят в един хотел, а местата за хранене са 30”, каза шефът на Агенцията по храните Йордан Войнов.