Общинската избирателна комисия (ОИК) в Шумен регистрира кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Шумен проф. Георги Колев, става известно от решение на комисията, публикувано на сайта ѝ.

Проф. Колев, който е ректор на Шуменския университет, при регистрацията и на пълна листа от 41 кандидати за общински съветници на партията в ОИК каза, че за него е голяма отговорност и чест да бъде кандидат за кмет.

"Съгласих се да бъда кандидат за кмет, защото първо, това е родният ми град, роден съм, израснал съм, учил съм тук, тук е родена дъщеря ми и сантиментът е огромен. Освен това мисля, че имам потенциала да се справя със задачите на един кмет, имайки предвид своя жизнен път и повече от 41 години трудов стаж, и управленски, и административен, и организационен", посочи проф. Колев.

По думите му ГЕРБ ще води позитивна кампания и според него ще има втори тур на изборите за кмет на Шумен.

"Животът ми е минал в Шумен, хората ме познават. Бях народен представител, председател на Общинския съвет в Шумен, два мандата ректор на Шуменския университет. Мисля, че имам симпатизанти извън партийните и на това разчитам", каза още Колев. 

Той допълни, че на 27 октомври ще има избори за ректор на Шуменския университет и ще освободи ръководната длъжност след два мандата.