Охранител на 44 години е пострадал тежко при опит за кражба в Института по розата в Казанлък, съобщава БТА.

По време на вечерен обход около 1:00 ч. на 28 април дежурният охранител е забелязал, че мъж разбива прозорец на сградата. Той го е хванал и го е задържал, но от храстите е излязъл друг мъж, който му е нанесъл удар с метална тръба в областта на десния крак под коляното.

Собственикът на охранителната фирма Николай Бонев е пристигнал на мястото на инцидента няколко минути по-късно, но нарушителите са избягали. Сигнализирани са органите на реда и Бърза помощ.

Пострадалият е откаран в болницата в Казанлък. По-късно той е преместен в болнично заведение в Стара Загора, където претърпява тежка операция.

Установява се, че има счупена кост на три места и разкъсване на артерия. Прелети са осем банки кръв.

До вчера вечерта пострадалият е бил на командно дишане заради бъбречна недостатъчност , но днес е стабилизиран. Установено е обаче, че няма оросяване на крайника и предстоят още процедури.

Николай Бонев е организирал служителите на охранителната фирма за кръводаряване в кръвния център в Казанлък, за да се възстанови количеството прелята кръв. Ако има нужда от преливане на още кръв, те са готови да съдействат и да организират кампания, допълни той.

По думите на Бонев извършителите са установени от органите на реда и в момента текат оперативни действия по тяхното задържане.

Бонев разказва, че има и други опити за кражба, но служителите действат по протокол и ги предотвратяват. По думите му охраната по обектите е малко, тъй като поради кризата броят на опитите за кражба нараства.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!