Слагат охрана на заместник-земеделски министър заради заплаха към него. Това обяви в Садово премиерът Кирил Петков и обвърза казуса с фитосанитарния контрол на „Капитан Андреево“.

Разследване на bTV показа, че контролът по храните там от години се извършва от частна фирма, която прибира основните такси.

„Още тази седмица слагаме на заместник-земеделския министър охрана, защото първите заплахи вече дойдоха, като им спреш на едни хора, които са получавали много години милиони. За пръв път българското правителство имаше смелост да застане срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата. Като си говорим за нелегален внос на земеделски продукции, като си говорим за странни тестове за лаборатория, аз лично отидох в началото и не можах да повярвам. В тази лаборатория някои от местата не беше стъпвал човек, лаборатория за животни, нямаше една сламка на пода, с други думи бяха едни фиктивни лаборатории“, заяви премиерът Петков.
 
Като евтин пиар ход определи шефът на фирма „Евролаб“ Васил Димитров изказването на министър-председателя. Според него "Петков говори лъжи."

В Садово премиерът обяви още, че до месец земеделските стопани, чиято продукция пострада сериозно от градушка, ще получат своите обезщетения. 

Ще бъдат подпомогнати не само тези с напълно унищожена продукция, но и частично пострадалите.