Огромни тапи на един от входовете на Пловдив. На "Асеновградско шосе" в крайна дясна лента и в средната са разположени тежкотоварни машини в продължение на поне 2 км, което затруднява придвижването на хората от Асеновград към Пловдив, тъй като пътят се стеснява, съобщи кореспондентът на bTV в региона. 

От община Пловдив съобщават, че тежкотоварни камиони през днешния ден ще бъдат разположени на още няколко места - на булевардите „Кукленско шосе“, „Асеновградско шосе“, „Пазарджишко шосе“, „Карловско шосе“, „Голямо Конарско шосе“ и „Цариградско шосе“.

Протестът ще е стационарен и камионите ще останат и през нощта на местата си. 

Заради блокадата в ранния час пик се образуваха огромни колони от автомобили на входа на Пловдив откъм Асеновград.

„Две трети от малките фирми са с просрочени плащания към горивата, нямат пари да си платят горивата. Въпрос на време е да спре, а спре ли трансопртът както сами виждате, скъпите горива водят до скъп хляб, а без транспрот няма да има и хляб“, каза Илия Костурски, член на УС на Съюза на международните превозвачи.
 
Регионалният министър, който е на посещение в града отговори така:

„Нося отговорността дотогава, докогато  лично аз вярвам, че правя правилните неща и в случая смятам, че това е правилното нещо, което трябва да се направи. Но в момента лично аз не обмисля оставка“ каза Гроздан Караджов.

В Бургас протестът преминава с автошествие на камиони и автобуси по околовръстното и на входовете и изходите към магистрала „Тракия“ и курортите на юг, но без блокади. Заради натоварения трафика обаче се образуваха задръствания.

"Искаме да чуем министъра на транспорта и министъра на финансите категорично да кажат има ли държавата намерение да подпомага превозите до малките населени места и как ще го направи. Ако не, да кажат: "Нямаме пари, няма нужда от такъв превоз и да е ясно на обществото кой ще носи отговорност от тук нататък за прекъснатите връзки"“, заяви Румен Христов - Конфедерация на автобусните превозвачи.

 "Ще преминем, както в много държави се случи - ще затваряме граници, ще спрем доставките на търговските вериги“, каза Васил Михалев - Съюз на международните превозвачи.
 
В Стара Загора 30-тина камиона тръгнаха на шествие по околовръстния път на града.

Камиони блокираха и магистрала Марица, след граничен пункт "Капитан Андреево". Протестът на превозвачите доведе до временно спиране на движението, но до транспортна тапа не се стигна. От бранша се оплакаха, че заради участието си в протеста са подложени на масови проверки.

Протест на превозвачите и в Русе. Камионите направиха автошествие по международното шосе до граничния пункт „Дунав мост“, придвижвайки се със скорост от 20 км в час.

В Стара Загора 30-ина камиона тръгнаха на шествие по околовръстния път на града.

Камиони блокираха и магистрала „Марица“, след граничен пункт "Капитан Андреево". Протестът на превозвачите доведе до временно спиране на движението, но до транспортна тапа не се стигна. От бранша се оплакаха, че заради участието си в протеста са подложени на масови проверки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!