Огромен интерес към Зелените коридори и в последния им ден. В понеделник се очаква властите да решат дали ще ги удължат.

Пред ваксинационните пунктове на Александорвска болница имаше хора, чакащи както за РНК, така и векторна ваксина.

„Има много желаещи и това много ни радва. Идват сутринта, ние ги ваксинираме с „АстраЗенека“, както реимунизация, така и първи дози“, обяви д-р Васил Михайлов от лечебното заведение.

Пред УМБАЛСМ „Пирогов“ се изви опашка от десетки желаещи да получат ваксина още преди самото отваряне на ваксинационния пункт в 8,30 ч. Хората изчакват търпеливо своя ред за да бъдат ваксинирани с предпочитаната от тях ваксина. По време на „зелените коридори“ не е нужно предварително записване през онлайн системата за ваксинация.

Наша справка в Единния информационен портал, показва, че от "зелените коридори" по време на празнчините дни са се възползвали близо 130 000 души.

Над 10 500 души са се възползвали от зелените коридори в „Пирогов“, отчете директорът на болницата проф. Асен Балтов.

„Тези коридори трябва да продължат. Утре на ваксинационния щаб ще бъде решено това, но тези коридори трябва да продължат, защото независимо, че личните лекари имат основна функция за масовата ваксинация, пунктовете както е в „Пирогов“, ще останат за тези, които нямат здравни вноски, или такива които са със статут… ето вчера дойде жена, работеща в Испания – първа доза там, втора доза тук при нас и си получи сертификата“, обяви проф. Балтов.

Утре се очаква нова доставка на над 270 000 дози от ваксината на „Пфайзер“, а в края на май двойно количество от над 400 000 дози.