Очакват се подробности около ареста на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Членове и симпатизанти на партията ще се съберат на протест пред Министерския съвет.

Около 20 ч. снощи полиция виза в дома на Бойко Борисов в Банкя. Провежда се мащабна операция на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

Претърсвания са извършени на различни адреса.

Според полицията са задържани Бойко Борисов, бившият министър на финансите Владислав Горанов, бившият председател на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова и бившата шефка на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова.

Минути по-късно пред дома на Борисов в Банкя в негова защита се събраха представители на ГЕРБ. Около 22:30 ч. той беше изведен от дома си и откаран в сградата на ГДНП. Задържан е за 24 часа по Закона за МВР. 

Пред ГДНП се преместиха и представителите на ГЕРБ. От МВР и от Европейската прокуратура не съобщиха снощи повече подробности за течащото разследване.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви за bTV, че прокуратурата не е уведомена за действия по разследването, но това не е задължително.