Две операции бяха направени днес на пострадали в клиниката по изгаряния. От „Пирогов“ казаха, че и двете са минали успешно. Хората са в стабилно състояние.

Част от близките на оцелелите заминаха днес за Македония да донесат сравнителен материал за ДНК експертизите. Очаква се да се върнат утре.

Втори ден близки на оцелелите останаха пред „Пирогов“. Сред тях е Кямуран Паязитовски. „Две жертви имаме от наша страна и 1 от другата - 3 са жертвите“, казва той.

В огъня оцелява 49-годишният му брат Ебиб. Не го е виждал, не може и да говорят, защото батерията на телефона му е изхабена.  С Кямуран е и Рамис. Разказва, че неговият близък е опериран по спешност днес, а резултатът е добър.

Али Асамалски губи трима роднини. „Огромна трагедия, голяма е болката в цяла Македония, много семейства, апелираме ако може този процес да се завърши по-бързо“, казва той.

С близките на загиналите и пострадалите днес се срещна министърът на външните работи на Северна Македония.

„Голям процент от семействата са на мои приятели, на мои познати от Скопие, от общината, от която и аз идвам дори на тях не мога да им потвърдя, тъй като трябва всеки един да се идентифицира“, казва министърът.

Междувременно от посолството на Сърбия у нас разпространиха снимка на посланика с Люлзим Сюлеймани. Пред македонска медия той разказва какво е преживял - в момента на катастрофата е бил единственият буден пътник.

Разказва, че автобусът се насочил внезапно надясно, чул ужасен шум, видял да излиза черен дим. Настъпила паника. Сюлеймани успял с чук да разбие прозорец, през който излязъл и измъкнал годеницата си със счупен крак.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!