Двамата обвинени за умишлено убийство на изчезналата преди месец 33-годишна Евгения Владимирова остават в ареста. Софийският градски съд взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на съпруга на жената и неговия баща с доводите, че е налице реална опасност същите да се укрият или да извършат друго престъпление.

В резултат на събраните доказателства е установено, че младата жена е умъртвена чрез задушаване, а убийството е извършено на 13 октомври тази година в София.

Като извършител на престъплението в качеството на обвиняем е привлечен съпругът на жената, О.В., на 36 години, неосъждан, а като помагач в качеството на обвиняем е привлечен неговият баща П.В, на 60 години. 

С цел събиране и проверка на доказателства са извършени огледи на местопроизшествия, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на различни помещения. 

Проведени са следствени експерименти, назначени и изготвени са видеотехнически, техническа, биологични и ДНК експертизи, проведена е съдебномедицинска аутопсия на труп, приложени са данни от предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, съобщават от прокуратурата.

Извършени са и множество други действия по разследването, както и оперативно-издирвателни мероприятия, уточниха още от прокуратурата.

Досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г., а разследването се провежда в СДВР под ръководството и надзора на СГП.