Антон Петров, по прякор Хамстера, който преди по-малко от 2 седмици беше оправдан по мегаделото "Октопод", загина при офроуд. Управляваният от него джип се е обърнал в пропаст, а тримата му спътници са в болница.

В района на инцидента няма път, а джипът се е движил през камъни и ровове. В един момент склонът, изяден от вятъра, поддал.

Мястото е без обхват и затова сигнал е подаден след повече от час. Петров е открит в безсъзнание и със затруднено дишане, скоро след това е починал.

Пострадалите са транспортирани с частни линейки до София.

Антон Петров-Хамстера е сочен за приближен и дори за дясна ръка на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров.

Двамата бяха подсъдими по мегаделото „Октопод“, което започна със спецоперация през 2010 г. Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви с акцията „Октопод“ война на организираната престъпност.

Само преди 12 дни съдът окончателно обяви за невинни всички подсъдими.

Хамстера попадна в полезрението на службите и беше арестуван и при разследването на бандата за отвличания „Наглите“. Беше арестуван, но не беше предаден на съд.

Петров беше задържан през 2012 г. и като член на банда, предлагала елитни манекенки като проститутки. Прокуратурата разследва делото 3 години, без да го внесе в съда, и накрая обвиненията бяха свалени.