Обвиненият за побоя в Борисовата градина остава в ареста. Това реши Софийският районен съд. 30-годишният Борис Петров, задържан за нападението над възрастния мъж пред внучетата му, обясни че иска не свобода, а мярка подписка.

Мотивът му беше, че е абсолютно невинен.

Заседанието завърши бързо, а защитата не поиска освобождаването на Борис Петров. Обяснение от страна на адвокатката нямаше, защото медиите изопачавали информацията.

Дойдоха и нови свидетели на инцидента, според които дядото е използвал децата. Само една жена от тях застана пред телевизионните камери.

„Видях как момиченцето ми подава гривна от ластици и ме пита искаш ли да си купиш. Аз казах не, не искам. И беше с лепенка на окото. Което какво предизвиква - съжаление в хората.

Не е имало такива нацистки нападки, видях много хора, но на кафето не е бит господина, да кажа също. Не, отстрани до тенис масите беше господинът".

67-годишният Красимир Иванов беше пребит от неизвестни в Борисова градина в София посред бял ден пред погледите на свидетели, защото внукът му им заприличал на дете от ромски произход.

"Попитах го този, най-агресивния

Как избрахте мен, възрастния човек, да ме биете?

Защо избрахте мен – нямаше отговори”. Това каза за bTV битият мъж, малко след нападението. Той сподели още, че дори когато е бил новобранец в казармата не е бил унижаван така.

„В тази същата армия, те не са служили – чия чест защитават. Те не са били в казармата”, сподели още Красимир.

Той допълни, че на кръста на едното момче е имало татуировка с надпис „Кръв” на английски, както и звезда на