Прокуратурата повдигна обвинение срещу мъжа, задържан за убийството на 61-годишната жена от Славяново. Престъплението е започнало да се разплита още вчера.

Според разследващите предполагаемият убиец е извършил престъплението между 19 ч. и 21 ч. на 11 октомври. На следващия ден сутринта жертвата е намерена удушена в дома си. А вчера в ранния следобед, в момент на обмяна на валута в Русе, полицията задържа предполагаемия убиец. Той е на 49 години - рецидивист с присъди за убийство и грабежи. В Славяново на семейни начала живее от две години.

49-годишният мъж е задържан още вчера по обед, но едва днес започнал да прави откъслечни самопризнания.

"Не е оказвал съпротива. Доброволно дойде в районното управление с цел провеждане на беседи", заяви ст. Комисар Мариан Михайлов, директор на ОДМВР – Търговище.

Според наблюдаващия прокурор са налице достатъчно доказателства.

"Доказателствата сочат, че убийството е извършено с цел грабеж и прикриване на грабеж, затова обвинението е за извършен грабеж придружен с убийство", съобщи Диляна Стоянова, наблюдаващ прокурор в Окръжната прокуратура в Търговище.

Грабежът е за крупна сума. Засега обвинението е за 15 000 лева.

Мъжът живее в Славяново от две години. Има присъди за убийство и кражби. Последната е за нанасяне на телесна повреда в условията на опасен рецидив.

Жената, с която 49-годишният Гюнай живее, отказа да говори с екипа на bTV. Няма данни тя да е съучастник в престъплението. Пред разследващите разказала, че не знае за убийството.

Магазинерката Илияна Гергова разказа, че мъжът от 1 месец не работи, но винаги отивал с пари в магазина.

В селото живеят около 700 души - шокирани са и се страхуват. Законът предвижда за престъплението - доживотен затвор без право на замяна, доживотен затвор или лишаване от свобода от 15 до 20 години.