Има привлечен обвиняем за убийството на младата жена в пловдивското село Пъдарско. Това съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

Той допълни, че лицето е задържано за 72 часа, в които прокуратурата, след като се запознае със събраните доказателства, ще прецени дали да внесе мярка „задържане под стража“. Има съдействие от страна на извършителя, уточни прокурорът.

Съпругът е задържан още в началото й и с него са водени активни беседи, но започва да оказва съдействие на по-късен етап, съобщи полицейският инспектор. По думите му за момента няма опасения от напрежение между двата рода, защото се касае за семейна трагедия, но за всеки случай в селото има засилено полицейско присъствие.

Не е имало сигнали в полицията от страна на жената. Двамата съпрузи са разделени повече от 1 година и не живеят заедно. Имало е комуникация между тях по мобилните телефони. И двете лица - и извършителят, и убитата - са с чисто криминално и съдебно минало, не са известни на полицията. 

На 25 ноември в късния следобед е подаден сигнал в село Пъдарско, че е изчезнала млада жена. Започнало е разследване на различни версии. Тялото на жената беше намерено днес в барака и се касае за убийство. Извършени са необходимите следствени действия – огледи, претърсвания и изземване, обясни прокурор Димитър Молев.

Вероятно мотивът за престъплението е ревност. Предвижданото наказание за такова престъпление е от 10 до 20 години, каза още наблюдаващият прокурор.

За момента няма данни някой да е оказвал съдействие на съпруга за извършване на престъплението, информира полицейският инспектор.